Tekst

Sjoerd Cusveller, Jutta Hinterleitner, Frank de Josselin de Jong,

Ivan Nio, Marinke Steenhuis

 

Fotografie

Rita van Biesbergen, Harry Harsema

 

Paperback, 22 x 23 cm, 168 pagina's, full colour

ISBN 978-90-75271-25-6, NUR 648

 

--------

 

Het dorp Houten ontwikkelde zich vanaf de jaren zestig tot een stad van vijftigduizend inwoners. De stad Houten is een bedachte stad, een groeikern, een stad van planologen, stedenbouwkundigen, verkeerskundigen, landschapsarchitecten en architecten. Een stad met een opmerkelijk verkeerssysteem, met veel groen en met een zorgvuldig ontworpen openbare ruimte. Maar ook een stad die zijn dorpse karakter koesterde. Houten werd een volgroeide stad, met volwassen bomen, met jonge en met oudere mensen. Houten is een voorbeeldige stad waar het prettig wonen is.

Modelstad Houten is in deze publicatie in woord en beeld vastgelegd in essays en in portretten van belangrijke onderdelen van de stad. Waarom is Houten zo geslaagd? Wat zijn de bedreigingen en wat zijn de kansen? Ook een modelstad is aan verandering onderhevig. Het centrum krijgt inmiddels zijn eerste opknapbeurt.

 

Dit boek is als dubbelpublicatie met ‘Het Groen Omarmd’ in een cassette verkrijgbaar.

ISBN bundel 978-90-75271-41-6

Prijs bundel 44,50

 

Blauwdruk i.s.m. Tuinarchitectuurpark Makeblijde

Modelstad Houten kwam mede tot stand dankzij financiële ondersteuning van het Stimuleringsfonds voor Architectuur, Stichting NHBos, de EFL Stichting, gemeente Houten, Derks stedebouw. Goudappel Coffeng, Grontmij en tlu landschapsarchitecten.

 

 

PERS Houten Zuid is in 2010 gekozen als de beste en meest aantrekkelijke Vinex-wijk van de provincie Utrecht. Houten-Zuid ademt zorg, liefde en inzet. 

Inge van den Blink (AD-UN)

 

PERS De publicatie Modestad Houten overstijgt het lokale en is relevant voor iedereen die zich bezighoudt met uitbreidingsgebieden in Nederland. Of die er woont. 

Jelte Boeijenga (auteur Vinex-atlas)

 

Ook licht beschadigd exemplaar verkrijgbaar voor €12,50. Klik hier.