Inleiding

Martine Bakker, Maarten Ettema

 

Interviews

Werkgroep Oral History (Stichting Landschapsbeheer

Gelderland, Stichting Gelders Erfgoed)

 

Hard cover, 21x22,5 cm, 186 pagina’s, full colour

ISBN 978-90-75271-928, NUR 694

Oktober 2015

Tweede druk Oktober 2018

 

--------

 

Bij Vorden in de Achterhoek ligt landgoed Hackfort. De geschiedenis van het landgoed en het kasteel gaat terug tot de veertiende eeuw. De laatste edellieden die er wonen zijn baron Van Westerholt en zijn zusters – verre familie van de eerste bewoner Gerrit van Hackfort. Sinds 1982 is Hackfort eigendom van Natuurmonumenten. Vele tienduizenden dagjesmensen komen er jaarlijks een kijkje nemen. Zij belanden in een omgeving waar de traditionele Achterhoekse sfeer nog tastbaar is.

Over het landgoed, kasteel, de jachtpartijen en kleurrijke bewoners doen allerlei verhalen de ronde. Deze zijn opgetekend in dit boek. Het zijn de herinneringen van mensen die op Hackfort hebben gewoond en gewerkt of er geregeld kwamen. Hun ‘oral history’ schetst een mooi, veelzijdig en soms vermakelijk beeld van het dagelijkse leven van de laatste landadel in de Achterhoek.

Het boek bevat voorts een korte geschiedenis van het landgoed en historische en recente foto's.

 

Deze uitgave is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Hackfort-Fonds.

 

 

Eerder verscheen bij Blauwdruk Verhalen van landgoederen en buitenplaatsen in Gelderland.

 

PERS over Verhalen van landgoederen en buitenplaatsen in Gelderland

Het boek geeft, als ieder geschiedenisboek, inzicht in een wereld die niet meer bestaat. Wel op een bijzonder levendige manier. Niet alleen doordat die geschiedenis wordt verteld door mensen die het allemaal zelf nog hebben meegemaakt. Ook doordat er vogels van diverse pluimage aan het woord komen. (...) Allemaal hebben ze hun eigen verhaal, samen maken ze het verhaal compleet. – Jan Buiter, De Stentor 

 

 

Ook licht beschadigd exemplaar verkrijgbaar voor €12,50. Klik hier.