Blauwe Kamer 3/2018

€ 19,50

Blauwe Kamer 3/2018

€ 19,50

HET BESTE AFSTUDEERWERK

Traditiegetrouw presenten we het beste afstudeerwerk van 10 ontwerpopleidingen. De Academie van Bouwkunst Amsterdam, de Rotterdamse Academie van Bouwkunst, Wageningen University, de Technische Universiteit Eindhoven, de Technische Universiteit Delft, HAS Den Bosch, Hogeschool Van Hall Larenstein, Saxion University of Applied Sciences, NHTV Internationaal Hoger Onderwijs Breda en Fontys Academy of Architecture & Urbanism tonen hun meest voorbeeldige afstudeerprojecten.

Dit jaar wordt het werk ingeleid en geduid door Ruurd Gietema.

 

EN VERDER ...

DE OPKOMST VAN GAMING

Steeds meer ontwerpers ontwikkelen en gebruiken spellen om politici, burgers en anderen bewust te maken van een onderwerp of ruimtelijke consequenties, om spelers besluiten te laten nemen, of om tot een ontwerp te komen. De vraag is wanneer spellen effect hebben en of ze het verschil maken - hoe voorkom je dat het een verkapte werkvorm is? Veel hangt af van of het juiste spel voor het juiste doel wordt ingezet, of ze niet te pretentieus zijn, of het spel goed in mekaar zit – vergeet ook de funfactor niet, zeggen echte spellenmakers.

 

INTERVIEW MET DE ONTWERPERS VAN NOHNIK

Redacteuren Marieke Berkers en Mark Hendriks bezoeken Jorrit Noordhuizen en Wieteke van  van het jonge ontwerpbureau NOHNIK. 

 

FOTOREPORTAGE

Een nieuwe dageraad voor het Markermeer. Fotograaf Stijn Poelstra voer op een septemberborgen naar de Marker Wadden. Zijn fotoserie biedt een andere kijk op het jonge landschap van deze nieuwe eilandengroep.

 

DE PROJECTEN

Hans Teerds onderzoekt de openbare ruimte van het nieuwe station Delft. Teun van den Ende reist af naar Eindhoven voor een bezoek aan het bijzondere woonproject Space S.

 

COLUMNS

Van Christiaan Weijts, Marinke Steenhuis en Madelief ter Braak.