Tekst

Gertrud Blauwhof, Ben Spiering, Willem Verbaan

 

Met bijdragen van

Cees Buijs, Diederik de Koe, Myra Koperdraat,

Hans Nijssen, Martin van Pernis, Geert-Jan Verkade

 

Paperback, 17x24 cm, ca 448 pagina's, full colour

ISBN 978-90-75271-79-9, NUR 648

September 2013

 

--------

 

Met Samen, sneller, slimmer doen Gertrud Blauwhof, Ben Spiering en Willem Verbaan een oproep tot vernieuwing in de bouw. Tegelijk laten zij zien dat er al een ware revolutie gaande is. 

De auteurs zijn respectievelijk innovatiesocioloog, innovatiemanager (bij Rijkswaterstaat) en planeconoom. Samen, slimmer, sneller heeft dan ook een brede invalshoek. Het bevat theoretische achtergronden, voorbeelden uit andere economische sectoren en succesvolle praktijkvoorbeelden van onder meer ketenintegratie in de bouw, bouwinformatiemanagement (BIM) en integraal ontwikkelen (DBFMO). Bovenal wil het ontwerpers, ontwikkelaars en bouwers handvatten bieden om te innoveren. 

Een serie van twintig interviews maakt duidelijk hoe ervaren topfiguren uit binnen- en buitenland omgaan met innovatie in de bouw. De conclusie van het boek luidt: Slim innoveren doe je samen. Het gaat dan sneller en je geeft minder uit.

Van Willem Verbaan verscheen in 2012 bij Blauwdruk: Nieuw krachtenveld, nieuwe paradigma's. Van Gertrud Blauwhof en Willem Verbaan verscheen in 2009 bij Blauwdruk: WOLK777, over crisis, krimp en duurzaamheid. Beide titels zijn uitverkocht.

 

Deze publicatie kwam tot stand dankzij financiële bijdragen van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Stichting Vernieuwing Bouw, SBRCURnet en de Bouw Informatie Raad (BIR).