Columns

Wim Huijser

 

Fotografie

Willem van Leuveren

 

Gedichten

Aad Eerland

 

Recepten

Christian Weij

 

Grafiek

Jan Hiensch

 

Paperback otabind, 12 x 17 cm, 320 pagina’s

ISBN 978-90-75271-86-7, NUR 502

April 2015, tweede druk juli 2015, derde druk mei 2017

 

--------

 

Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze volgen vaak eeuwenoude routes en voeren over onverharde paden door natuur, over boerenland en door landgoederen. Dit boek leidt de lezer en wandelaar langs 50 Klompenpaden in Gelderland en Utrecht en vertelt verhalen over de geschiedenis van het landschap en zijn bewoners.

Columnist Wim Huijser en fotograaf Willem van Leuveren liepen alle 50 Klompenpaden en legden ze vast in woord en beeld. Hun impressies worden aangevuld met gedichten van Aad Eerland, grafiek van Jan Hiensch en streekrecepten van Christian Weij.

Daarmee is dit boek ook een ongedwongen ontdekkingsreis door het landschap van de literatuur, de kunst en het culinaire genot.

 

Met het herstellen en zichtbaar maken van deze wandelroutes dragen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland bij aan de beleefbaarheid van het landschap en de cultuurhistorie.

 

Uitgave in samenwerking met Landschapsbeheer
Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht

 

 

PERS ‘Dit is geen traditionele wandelgids. In columns, foto’s, gedichten, recepten en grafiek zetten de makers de sfeer van de paden neer, op een manier die tot wandelen verleidt.’

Flip van Doorn in Trouw

 

 

Ook verkrijgbaar deel 2 50 NIEUWE KLOMPENPADEN

 

 

Ook licht beschadigd exemplaar verkrijgbaar voor €8,25. Klik hier.