Tekst

Wim Huijser

 

Fotografie

Andrea Gulickx

 

Paperback, 17x24 cm, 320 pagina’s, full colour

ISBN 978-90-75271-76-8, NUR 502 

 

--------

 

Voor wie van wandelen houdt en van lezen presenteert Blauwdruk VOETSPOREN. Hierin citeert Wim Huijser uit het werk van wandelende schrijvers en dichters. Hij concentreert zich op het Rivierengebied (Rijn, Maas, Waal en Linge) en laat zien hoe het landschap veranderde van de tijd van Jacob van Lennep via Nescio tot nu.

 

Het Nederlandse landschap is al eeuwenlang een rijke inspiratiebron voor Nederlandse schrijvers. Illustere auteurs maakten lange voetreizen die zij gebruikten in hun literaire werk.

Wim Huijser treedt in de voet­sporen van tal van schrijvende wandelaars die in de 19de, 20ste en 21ste eeuw het Gelderse ­Rivierengebied bezochten. Hij stelde een bloemlezing samen van twee eeuwen literaire wandelbelevenissen. Daaraan voegt Huijser observaties toe over eigenaardigheden van het landschap, zoals verzonken rivieren, slingerende dijken, tabaksteelt en ambachtelijke steen­fabrieken. 

Hij wisselt zijn rijk geïllustreerde verhalen af met een tiental wandelroutes en ommetjes, onder meer door de Bemmelse Waard, over een klompenpad door Park Lingezegen en langs de Linge tussen Leerdam en Geldermalsen. 

 

Wim Huijser (1960) is zelfstandig publicist. Momenteel werkt hij aan een biografie van de schrijver C. Buddingh’.

 

Ook licht beschadigd exemplaar verkrijgbaar voor €9,00. Klik hier.