Redactie

Jeroen de Vries

 

Voorwoord

Ton Venhoeven (Rijksadviseur voor de infrastructuur),

Niek van de Vlugt (voorzitter SAB vereniging)

 

Hard cover met open rug, 24x17 cm, 200 pagina's, full colour 

ISBN 978-90-75271-47-8, NUR 648

Juni 2011

 

--------

 

Nieuwe maaivelden zijn een antwoord op de vraag naar de duurzame compacte stad. Het zijn levendige plekken met hoge stedelijke dichtheid, waar wonen, werken, winkelen en recreëren samenkomen. In deze gelaagde stad zijn het autoverkeer en het openbaar vervoer ondergronds gebracht zodat autovrije gebieden ontstaan die uitstekend bereikbaar zijn en waar het prettig toeven is.

Dit inspiratieboek verkent het nieuwe maaiveld. Aan de hand van voorbeelden in binnen- en buitenland ontstaat een beeld van de opgave waar opdrachtgevers, ontwerpers en technici voor staan bij het realiseren van de duurzame verticale stad van de toekomst.

Het nieuwe maaiveld gaat in op aspecten als duurzaamheid, techniek, planproces, ruimtelijke overgangen, parkeeroplossingen en daklandschappen. Twaalf projectenbeschrijvingen laten zien welke ruimtelijke en functionele kwaliteit kan worden geleverd.

 

Het nieuwe maaiveld is gemaakt in opdracht van de vereniging Samenwerkende Architecten en Bouwadviseurs (SAB), die zich al 35 jaar inzet voor het bevorderen van de samenwerking tussen alle disciplines in de bouwvoorbereiding.