Uitgeverij Blauwdruk is verhuisd!

Gepubliceerd op 2 juli 2024 om 12:40

Na twintig jaar op het Schip van Blaauw in Wageningen is het zover: Uitgeverij Blauwdruk gaat verhuizen! Gelukkig blijven we relatief dichtbij. Vanaf maandag 24 juni zijn we te vinden aan het Arthur Koolkwartier 19 in Ede, op loopafstand van het vernieuwde station Ede-Wageningen en dicht bij de bossen van de Veluwe. Op de Kazerneterreinen betrekken we één van de oude, gerenoveerde paardenstallen – tussen de bedrijvigheid van kunstenaars en multimediabedrijven, kleinschalige horeca, een museum, een galerie en een ambachtelijke bakkerij.

 

Verandering betekent ook afscheid. Sinds 2005 was het monumentale Schip van Blaauw onze thuisbasis. In het voormalig Laboratorium voor Plantenfysiologie is de uitgeverij gegroeid met een internationaal fonds van boeken en tijdschriften over landschap, architectuur, kunst en erfgoed. Natuurlijk gaan we het Schip en alle collega’s daar heel erg missen. En helemaal weg zijn we trouwens niet: we houden nog een ruimte aan en voor grotere bijeenkomsten gaan we ongetwijfeld gebruik maken van de oude collegezaal of het prachtige terras.

 

Maar bovenal kijken we ernaar uit om vanuit onze nieuwe locatie met nieuwe energie verder te gaan met waar uitgeverij Blauwdruk om is opgericht: mooie boeken en tijdschriften maken over de betekenis, schoonheid, creativiteit en ontwikkeling van onze omgeving. Je bent van harte welkom om langs te komen en onze nieuwe plek (en wat we maken) te komen bewonderen.