-----

 

LET OP LICHT BESCHADIGD!

 

-----

 

 

Selectie

Eric Luiten, Jelte Boeijenga, Harma Horlings,

Peter Paul Witsen, Daan Zandbelt

 

Tekst

Martine Bakker, Marieke Berkers,

Jelte Boeijenga, Mark Hendriks e.a.

 

NL/ENG, Paperback, 24x31 cm, 176 pagina’s, full colour

ISBN 978-90-75271-85-0, NUR 648

December 2012

 

--------

 

Het jaarboek Landschapsarchitectuur en stedenbouw 2012 is een precies gedocumenteerd, rijk geïllustreerd, onmisbaar naslagwerk voor iedereen die hart heeft voor het landschap en de openbare ruimte en op de hoogte wil zijn van de ontwikkelingen.

 

Dit jaarboek presenteert 31 toonaangevende projecten uit binnen en buitenland. Het beslaat de periode 2010-2012: twee jaren waarin de landschapsarchitectuur en de stedenbouw in Nederland zichzelf door de vastgoedcrisis opnieuw moesten uitvinden. De projecten in het boek maken duidelijk hoe flexibel ontwerpend Nederland blijkt te zijn. De projecten blinken uit in ontwerpkracht, ambachtelijkheid en strategisch inzicht. Thematische inleidingen en achtergrondartikelen voorzien de 31 projecten van een theoretische context. Rijksadviseur Rients Dijkstra benoemt in een interview de ambities waar deze tijd om vraagt.

 

Landschapsarchitectuur en stedenbouw 2012 kwam mede tot stand met financiële bijdragen van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Ministerie Infrastructuur en Milieu, Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit in Zuid-Holland, College van Rijksadviseurs.