Sale!

LB LANDSCHAPSACRHITECTUUR EN STEDENBOUW 2018

€ 24,90 € 14,25
Sale!

LB LANDSCHAPSACRHITECTUUR EN STEDENBOUW 2018

€ 24,90 € 14,25

 

-----

LET OP LICHT BESCHADIGD!

-----

 

 

Selectiecommissie

Joks Janssen (voorzitter), Marieke Berkers, Tess Broekmans, Karen de Groot, Gerjan Streng

 

Tekst en redactie

Mark Hendriks (hoofdredacteur), Martine Bakker, Marieke Berkers, Rob van der Bijl, Marc Nolden, Anne Seghers, Linde Egberts

 

Paperback met stofomslag, full colour

Tweetalig NL / EN

ISBN 9789492474285, NUR 648

 

--------

 

Nederlandse landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen denken mee over grote opgaven zoals klimaatverandering en energietransitie, en het woningbouwvraagstuk en stedelijke vernieuwing. De vaardigheid om over lange periodes complexe ontwikkelingen in goede banen te leiden combineren zij met inspirerend ontwerponderzoek en pareltjes van ambachtelijkheid. 

 

Het JAARBOEK LANDSCHAPS-ARCHITECTUUR EN STEDENBOUW 2018 brengt de state of the art van het ruimtelijk ontwerp in kaart. Naast 20 voorbeeldige projecten bevat het boek een verslag over de keuzes van de selectiecommissie, een essay over de omgang met jong erfgoed, een interview met de eigenzinnige Eindhovense woningcorporatiedirecteur Thom Aussems en een fotoverhaal over wat mogelijk een nieuwe opgave voor de landschapsarchitectuur en stedenbouw inluidt: de intense droogte van 2018. 

 

De uitgave kwam tot stand met financiële medewerking van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, College van Rijksadviseurs en Stichting NHBOS.