Sale!

LB LITERAIRE WANDELGIDS APELDOORN

€ 14,90 € 7,50
Sale!

LB LITERAIRE WANDELGIDS APELDOORN

€ 14,90 € 7,50

-----

LET OP LICHT BESCHADIGD!

-----

 

 

Samenstelling

Dick van der Klis

 

m.m.v.

Ria Dubbeldam, Kim van der Klis, Olga van der Klis,

Carla van Surksum en John de Vries

 

Paperback, 20x11 cm, 96 pagina’s, inlcusief routekaart

ISBN 978-90-75271-959, NUR 502

November 2015

 

-------

 

Ik zie ons nog gehoorzaam om het rosarium stappen in de pauze: nog vlug omkijken of hij of zij wel keek, bang zijn dat je een figuur sloeg, grondeloos onzeker zijn om ’t een of ander of opeens gelukkig. (Harriët Freezer, feminist en colomnist)

 

In Apeldoorn was ik iemand, zelfs als ik op zaterdagmiddag door de Hoofdstraat liep. (Bert Janssen, popschrijver)

 

Schrijvers en dichters van diverse pluimage nemen u in  Literaire wandelgids Apeldoorn bij de hand door het centrum van Apeldoorn. Hun teksten gaan over vroeger en nu, over parken en straten, over gebouwen, water en  beeldende kunst. Met fragmenten van onder meer de Vlaamse dichter Jan van Nijlen, stadsdichter F. Starik en schrijver G.L. Durlacher. De gedichten en prozateksten schetsen tezamen een kleurrijk beeld van de Parel van de Veluwe. Apeldoorn zoals u de stad nog nooit heeft gezien.

 

De literaire wandelgids is een initiatief van leraar en schrijver Dick van der Klis, die de fragmenten verzamelde en de route uitzette. Van der Klis overleed dit voorjaar, de gids verscheen postuum dankzij de inzet van zijn familie en vrienden.

Samen met Arno van der Valk stelde Van der Klis in 2007 de bundel De pen in het zand. Een literaire zwerftocht over de Hoge Veluwe samen.

 

Tot stand gekomen met steun van de gemeente Apeldoorn.