-----

LET OP LICHT BESCHADIGD!

-----

 

 

Redactie

Gertrud Blauwhof, Stan Kerkhofs , Wim Veldman, Willem Verbaan

 

Essays

Jos Arts, Rolien Blanken, Gertrud Blauwhof, Jack Bogers, Dirk-Jan de Bruijn, Cees Buijs, Jacolien Eijer, Laurence Guérin, Herman Heegstra, Jurgen van der Heijden, Johan Jacobs, Jan Jonker, Stan Kerkhofs, Maarten Königs, Irene van der Krol, Philine Krosse, Wim Leendertse, Wim van der Meer, Hans Nillesen, Cees Oosterwijk, Marc Smeulers, Ben Spiering, Susan Stuebing, Wim Veldman, Willem Verbaan, Carien Verhoeff, Cees Anton de Vries, Han de Wit, Egbert Willekes

 

Paperback, 15x22 cm, 256 pagina’s

ISBN 9789492474476

 

--------

 

Naar een circulaire economie – manifest voor transitie  en regeneratie is een inspiratieboek. Geschreven in 2021 – na een jaar met corona. Geschreven met hoop en oog op de toekomst. Geschreven vanuit de ambitie naar een circulaire economie en een circulaire samenleving. Vanuit een breed perspectief. De wereld nadert een kantelpunt. De grenzen van de aarde lijken nabij. Grondstoffen raken op, het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt, vervuiling van lucht, water en aarde is alom.

 

Drastische interventies zijn nodig, in vrijwel alle institutionele systemen. In Naar een circulaire economie breken 26 schrijvers met een achtergrond in de wetenschap, het beleid, het onderwijs en het bedrijfsleven een lans voor dergelijke interventies. De essays worden aangevuld met enkele praktijkvoorbeelden, zoals het verwarmen van een stadswijk met rioolwater. 

 

Het boek biedt nieuw denken over de ontwikkeling van een circulaire samenleving. Hoe maken we een product of proces circulair? Hoe doen we het nu? Hoe maken we de transitie? Bijzondere aandacht wordt ook gegeven aan energie armoede en leveringsonzekerheid. Diverse partijen uit de wereld van infrastructuur, bouw, watermanagement en ruimtelijke ordening, alsmede onderwijs en onderzoek ondersteunen deze ontwikkelingen en daarmee deze bundel.