Sale!

LB OKRA LANDSCHAPSARCHITECTEN

€ 24,95 € 12,50
Sale!

LB OKRA LANDSCHAPSARCHITECTEN

€ 24,95 € 12,50

-----

 

LET OP LICHT BESCHADIGD!

 

-----

 

 

Tekst

Noël van Dooren, Cathelijne Nuijsink

 

Fotografie

Ben ter Mul, Daniel Nicolas e.a.

 

NL/ENG, Soft cover, 23x23 cm, 144 pagina’s, full colour 

ISBN 978-90-75271-42-3, NUR 648

November 2010

 

--------

 

OKRA wil het beter doen dan gemiddeld. En het bureau heeft bewezen dat dit lukt – getuige de vele prijzen die het won. OKRA koppelt de actuele ontwerppraktijk aan een overtuigende eigen visie. Het maakt verhalen en grote lijnen tastbaar en koestert de stad als een prettige verblijfsplek.

 

Het Stationsplein van Enschede, de binnenstad van Zutphen, de kade van Doesburg, het Domplein in Utrecht, Van Heekplein in Enschede en de Westerkade in Rotterdam – een greep uit de Nederlandse projecten van OKRA. Internationaal: de binnenstad van Mechelen, de rivieroever in het Deense Holstebro en binnenkort Wellesley Road, in Londen Croydon. Ziehier de visitekaartjes van OKRA: de inrichting van openbare ruimten in de stad.

 

In dit boek wordt het werk van OKRA beschouwd en geplaatst in de context van de ontwikkeling van de Nederlandse landschapsarchitectuur. Voor het essay sprak Noël van Dooren met partners en medewerkers van OKRA, bekeek projecten, las hun artikelen en bestudeerde hun ontwerpen. In het verlengde van zijn onderzoek naar representatietechnieken in de landschapsarchitectuur raakte hij geboeid door het gebruik van vorm en de wijze waarop OKRA die vorm presenteert in beelden. Dat is een van de kenmerken die OKRA onderscheidt van andere bureaus, ook van die bureaus die net als OKRA ontstonden in een tijd waarin het merendeel van de nu leidende landschapsarchitectuurbureaus werd opgericht. Ook ontdekte hij de andere kant van het werk van OKRA. Daarbij gaat het juist niet om vorm, maar om tijd, gebruik, flexibiliteit en het ontwikkelen van nieuwe, wellicht nooit te bouwen concepten.

Cathelijne Nuijsink interviewde de partners van OKRA en beschreef een tiental belangrijke projecten.

 

De eerste monografie in een reeks over jonge landschapsarchitecten.

Blauwdruk i.s.m. OKRA Landschapsarchitecten

 

 

PERS ‘OKRA Landschapsarchitecten is verdergegaan dan alleen een reconstructie.’

Tuin en Landschap

 

PERS ‘OKRA is well-known for their designs in which distinct, often innovative ideas, are fashioned into practical, feasible plans.’

’scape Magazine